Do petka vakcinisano 450 osoba

 01. februar 2021.


Održana treća sednica Odbora SKGO za zdravlje i socijalnu politiku

U prostorijama Stalne konferencije gradova i opština  (SKGO) je u petak održana treća sednica Odbora SKGO za zdravlje i socijalnu politiku. Tema sednice je bila uloga lokalnih samouprava u organizaciji procesa imunizacije u narednom periodu. 

Na sednici je učestvovao i predsednik opštine Medveđe, Nebojša Arsić, koji je u svom izlaganju rekao da je na teritoriji opštine do danas vakcinisano 450 osoba, a na portalu E-uprave se prijavila 71 osoba.

Iako je još uvek na snazi vanredna situacija zbog poplava, nestanka električne energije na 70% teritorije opštine Medveđa i nepokrivenosti mobilnim signalom, zadovoljni smo dosadašnjim odzivom za vakcinaciju. Stariji građani koji nisu mogli da se prijave za vakcinaciju na portalu, će imati priliku da se vakcinišu na licu mesta prilikom posete kućne nege i ekipe iz Doma zdravlja”, kazao je predsednik opštine Medveđa.

Sastanku je prisustvovala i Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, kao i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu i Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović – Batut“.

Na skupu je zaključeno da je neophodno nastaviti intenzivnu saradnju sa navedenim institucijama, kao i sa Ministarstvom zdravlja.