До петка вакцинисано 450 особа, ванредна ситуација због поплава још увек на снази

 01. фебруар 2021.


Održana treća sednica Odbora SKGO za zdravlje i socijalnu politiku.

У просторијама Сталне конференције градова и општина  (СКГО) је у петак одржана трећа седница Одбора СКГО за здравље и социјалну политику. Тема седнице је била улога локалних самоуправа у организацији процеса имунизације у наредном периоду. 

На седници је учествовао и председник општине Медвеђе, Небојша Арсић, који је у свом излагању рекао да је на територији општине до данас вакцинисано 450 особа, а на порталу Е-управе се пријавила 71 особа.

„Иако је још увек на снази ванредна ситуација због поплава, нестанка електричне енергије на 70% територије општине Медвеђа и непокривености мобилним сигналом, задовољни смо досадашњим одзивом за вакцинацију. Старији грађани који нису могли да се пријаве за вакцинацију на порталу, ће имати прилику да се вакцинишу на лицу места приликом посете кућне неге и екипе из Дома здравља”, казао је председник општине Медвеђа.

Састанку је присуствовала и Марија Обрадовић, министарка државне управе и локалне самоуправе, као и представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије Светске здравствене организације у Београду и Института за јавно здравље „др Милан Јовановић – Батут“.

На скупу је закључено да је неопходно наставити интензивну сарадњу са наведеним институцијама, као и са Министарством здравља.