Полагањем венаца на спомен чесми у Медвеђи одата пошта страдалима у НАТО агресији на СРЈ

 24. март 2022.


На данашњи дан, пре 23 године, НАТО алијанса је започела агресију на Савезну Републику Југославију. Тим поводом данас је на тргу у Медвеђи, испред спомен чесме одржан комеморативни скуп у част страдалим борцима из општине Медвеђа, као и свих погинулих у НАТО агресији 1999. године.

Присутнима се обратио ратни командант другог моторизованог батаљона, пуковник Влатко Вуковић који је све присутне подсетио на тешке дане који је овај батаљон из Ђаковице поднео током извршавања борбених задатака на дубинском обезбеђењу државне границе и борби против шиптарско-терористичких снага.

Са дубоким поштовањем поменуо је Бранка Миленовића, Предрага Богосављевића и Јездић Ненада, погинуле на Кошарима, родом из Медвеђе.

Комеморативни скуп је завршен полагањем венаца од стране породица погинулих бораца; затим припадника другог моторизованог батаљона; представника општине Медвеђа; Трећег центра за обуку из Лесковца; делегације удружења Херојске 549. Моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“; припадника полиције из Медвеђе, као и удружења бораца НОР-а, резервних војних старешина, ратних војних инвалида и представника општинског одбора Покрета Социјалиста из Медвеђе.