Отпочео програм “Моја прва плата” у Медвеђи

 12. јануар 2022.


Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата”, који се спроводи другу годину за редом, наставио је своју реализацију у овој години.

Национална служба за запошљавање је уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, омогућила младима који нису радили у струци да се пријаве код послодаваца у приватном и јавном сектору и стекну своје прво радно искуство.

Данас je у кабинету председника општине Медвеђа, организована подела уговора лицима која су остварила право да преко Општинске управе општине Медвеђа започну своје прво радно искуство. Одабрана лица од стране Националне службе за запошљавање, њих 10 су потписала тројни уговор са послодавцем и НСЗ крајем децембра, док је подела уговора обављена данас.

“Током девет месеци оспособљавања за рад, стећи ћете прва радна искуства, применити стечена знања и развити нове вештине, унапредити радне навике, а за свој рад бићете плаћени. Ваше оспособљавање за рад биће спроведено по утврђеном програму који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку, добићете потврду о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу да добијете запослење за које сте се школовали”- рекао је председник општине Медвеђа, Небојша Арсић приликом свог обраћања.

Лицима са завршеним средњим образовањем обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 22.000,00 динара, док за оне са завршеним високим образовањем накнада износи 26.000,00 динара. Средства ће бити исплаћивана директно лицима на оспособљавању, преко Националне службе за запошљавање, а оспособљавање за рад траје 9 месеци. Од њих 10 који су потписали уговор, једно лице је албанске националности.