Отворено ново дечије игралиште поред спортске хале у Медвеђи

 21. децембар 2022.


Пројектом „Партерно уређење код спортске хале“, општина Медвеђа је нашим најмлађим суграђанима омогућила нову понуду забаве на отвореном.

Локална самоуправа општине Медвеђа је из буџета општине за ову намену издвојила 10 милиона динара, за завршетак I и II фазе по пројекту. У оквиру I фазе завршени су радови на постављању дечијег мобилијара и гумиране површине под мобилијаром, док се завршетак II фазе очекује на пролеће, када се стекну услови за „пресвлачење“ тримстазе тартаном, меканом гуменом подлогом.  

Да подсетимо, Зона спорта и рекреације Ц4, у оквиру школског дворишта ТШ „Никола Тесла“ у Медвеђи је осветљена ЛЕД светиљкама, а за оне које би да се одморе постављене су и клупе. У оквиру простора предвиђеног за уређење парка за вежбање, постоје тениски терен, мини пич за мали фудбал, тримстазе, уз напомену да се на сваких 50 метара налазе “искључења” са справама за вежбање које имају детаљни опис како се вежбе изводе, где су постављене и канте за отпатке, како би се повело рачуна о уредном и чистом простору за бављење спортом.

Деца Предшколске установе „Младост“ из Медвеђе су са својим васпитачима и директорицом посетили игралиште у присуству председника и заменика председника општине Медвеђа.