Општина Медвеђа обележила славу Спасовдан

 02. јун 2022.


Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је данас Свету архијерејску Литургију, на празник Вазнесења Господњег – Спасовдан, у Медвеђи у храму Вазнесења Господњег. Ово није први пут да Епископ нишки Арсеније служи Литургију на дан храмовне славе, али јесте први пут да један Епископ пренесе литије кроз Медвеђу.

Преосвећеног Владику је срдачно и са радошћу дочекао верни народ, свештенство и представници Општине Медвеђа, обзиром да је коначно обновљена традиција преношења литија улицама Медвеђе после дугог низа година.

Након литургије испред цркве, пресечен је славски колач у присуству већег броја верника. Овогодишњи домаћин Андрија Филиповић предао је колач Мијајлу Минићу, који ће до године бити домаћин славе у цркви.

Традиционално, у згради Општинске управе општине Медвеђа, упошљеници локалне самоуправе су такође обележили славу Спасовдан. Домаћин општинске славе Милан Стевановић предао је колач Марку Стојановићу, и у свом обраћању обојица су свим грађанима и упошљеницима пожелели пуно среће и напредка.

Свим грађанима општине Медвеђа славу је честитао и председник Привременог органа општине Медвеђа, Драган Кулић, који је садашњем и будућем домаћину пожелео најпре доброг здравља и породичне среће.