Општина Медвеђа обележила свој дан

 20. мај 2022.


На данашњи дан, 20. маја 1944. године формирана је Прва српска дивизија у Гајтану, након чега је Горња Јабланица особођена од окупатора у Другом светском рату. Овај дан обележава се као Дан општине Медвеђа.
Свечаност обележавања започета је у згради Општинске управе општине Медвеђа, где је био организован пријем гостију и делегација.
Данас је у присуству представница Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и осталих гостију, отворена реконструисана зграда Предшколске установе „Младост“ из Медвеђе, која је финансирана средствима из Министарства државне управе и локалне самоуправе и средствима Координационог тела.
Председник Привременог органа општине Медвеђа, Драган Кулић, се захвалио најпре Министарству, а потом и Координационом телу владе РС на уложеним средствима у реконструкцију вртића.
„У име руководства и у своје лично име, срећан сам што на данашњи дан можемо да отворимо овај реконструисани објекат за наше најмлађе, и да се захвалим партнерима на пројекту што су издвојили средства како би наша деца имала боље услове у којима ће боравити. Уједно желим да се захвалим нашем домаћину, директорки вртића, Добрили Андрејевић, на свом труду које су она и њени запослени уложили да се овај објекат реконструише. Свим грађанима Медвеђа, честитам Дан општине, а гостима пријатно дружење у наставку обележавања.“
Јелена Чолић, в.д. заменица директорке Службе Координационог тела Владе за општине Медвеђа се такође обратила присутнима. „У наредном периоду заједничким снагама створили смо услове да урадимо адаптацију и санацију ове предшколске установе. Средствима Координационог тела помогли смо општину са овим пројектом реконструкције у износу од 13.754.000 динара. Надамо се да ћемо у наредном периоду финансирати још неки пројекат усмерен на наше најмлађе. Користим прилику да свима честитам дан општине Медвеђа.“
Након тога су пресецањем траке, симболично отворили рекоструисани објекат вртића и обишли предшколску устaнову.