Општина Медвеђа добила средства из Кабинета Министра Тончева за Програм унапређења неразвијених општине

 15. март 2022.


Министар за унапређење развоја недовољно развијених општина Србије, Новица Тончев потписао је у Нишу уговоре о додели бесповратних средстава у укупном износу од 320 милиона динара. На Јавни конкурс се пријавило свих 44 општина, а средства за реализацију пројеката добило је 42 недовољно развијене општине и то за области унапређења локалне инфраструктуре. Ово је други конкурс овог типа који Кабинет министра Тончева реализује како би се побољшали услови живота око милион грађана Србије који живе у општинама са степеном развоја испод 60 одсто републичког просека.

Општини Медвеђа је по Програму подршке унапређења развоја додељено 7.999.104,00 динара, односно 80% од укупне вредности пројекта који износи 9.998.880,00 рсд са ПДВ-ом. Учешће општине је 1.999.776,00 рсд, односно 20% од укупне вредности пројеката. Општина је конкурисала за пројекат «Набавке прикључних делова за радну машину».

„Изузетно сам поносан што Кабинет на чијем сам челу успешно реализује овако значајан Јавни позив. Сарадња са председницима ових општина је такође на веома високом нивоу што ме уверава, а сигуран сам и становнике тих општина, да равномерни регионални развој у нашем случају није само прича већ реалност. За нешто мање од годину и по дана колико постоји Кабинет, са својим тимом обишао сам све недовољно развијене општине, а неке и више пута. Изузетно ме радује јер су грађани тих општина препознали наш рад, као и све оно што смо средствима Владе Србије успели да обновимо и изградимо како би квалитет живота у тим срединама добио једну нову димензију и како би снови о убрзаном развоју могли да постану стварност“ – изјавио је министар Новица Тончев након потписивања уговора са председницима недовољно развијених општина.