За унапређење рада локалне самоуправе општини Медвеђа 30.000 € бесповратних средстава

 27. јул 2022.


Општина Медвеђа добила је бесповратна средства у износу од 30.000 € за унапређење рада локалне самоуправе у оквиру програма “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2” који заједнички финансирају Европска унија и Савет Европе, а спроводи Савет Европе у сарадњи са пројектним партнерима Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталне конференције градова и општина. У овом програму општина Медвеђа учествује већ четири године и једна је од локалних самоуправа у Србији са најбољим резултатима.

Драган Кулић, председник општине Медвеђа захвалио се представницима Савета Европе у Србији и истакао да ће средства бити употребљена за упостављање јединственог управног места које ће битно подићи ефикасност локалне самоуправе и омогућити да грађани брже и једноставније завршавају послове у општини. Део средстава ће бити искоришћен и за апликацију за оцењивање рада органа општине, за набавку ИТ и друге опреме као и за прављење електронске базе података за израду јавних политика.

 „Кроз програм “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2” општина Медвеђа је значајно подигла капацитете запослених и побољшала интерну организацију посла, па спада у ред локалних самоуправа које најефикасније одговарају на потребе грађана и привреде“, појаснио је Александар Јовановић, менаџер овог програма Савета Европе.

Општина Медвеђа учествовала је на конкурсу за доделу бесповратних средстава и једна је од 15 локалних самоуправа које су ова средства добиле.